Panevėžio plėtros agentūra

Ryškiausių klasikinių ir modernių baleto spektaklių fragmentai BALETO GALA

Koncertai
Šiandien Charkivo teatro žmonės Ukrainoje negali saugiai gyventi ir užsiimti įprasta veikla. Jų viltis – gastrolės, kurios įvairiuose Lietuvos miestuose vyks gegužės 3–9 dienomis. Bus rodomi operos ir baleto spektakliai bei iškilmingi gala koncertai.
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras ėmėsi inciatyvos organizuoti Charkivo Mykolos Lysenko nacionalinio akademinio operos ir baleto teatro (Skhido Opera) gastroles Lietuvoje. Šis teatras, skaičiuojantis jau 146-ą sezoną, – vienas žymiausių savo regione, asociacijos Opera Europa narys, kaip ir daugelis Ukrainos teatrų, atstovauja Europos kultūros vertybėms Ukrainoje.
Pasirodymai vyks Molėtuose, Panevėžyje, Kaune, Joniškyje, Palangoje ir Vilniuje. Repertuare – du koncertai, iškilmingas baleto gala koncertas, opera „Karmen“, W. A. Mozarto „Requiem“ ir spektaklis „Fortūnos ratas“ – gerai žinomos Carlo Orffo chorinės kantatos „Carmina Burana“ ir šokio kalbos derinys.
Nors už bilietus surinkti pinigai Ukrainos artistams labai reikalingi, du mėnesius rodyti spektaklių negalėję bombarduojamo miesto teatro vadovai sako, kad labiausiai jų trupei reikia publikos dėmesio.
„Kuo toliau, tuo labiau suprantame, kad ne tik ginklai kare yra svarbu, nes ir pats karas iš esmės vyksta tarp kultūros ir nekultūros, tarp civilizacijos ir brutalumo“, – gastrolėms skirtoje spaudos konferencijoje kalbėjo kultūros ministras Simonas Kairys.
PROGRAMA