Panevėžio plėtros agentūra

Pučiamųjų instrumentų orkestro GARSAS 61-ojo gimtadienio koncertas

Koncertai

Pučiamųjų instrumentų orkestro GARSAS 61-ojo gimtadienio koncertas

Gegužės 19 d. Panevėžio muzikinio teatro pučiamųjų instrumentų orkestras „Garsas“ kviečia į išskirtinį ir ryškų 61-ąjį gimtadienį, kurį dirigento Martyno Bražo vadovaujamas kolektyvas pasitinka pristatydamas naują programą ir ypatingą svečią – dirigentą Roką Podėlį.

Kasmet, švęsdamas savo gimtadienį orkestras paruošia po naują, ambicingą ir profesionalumo kartelę vis aukščiau kilstelėti įkvepiančią programą, kuri šiemet pasižymi įvairove ir universalumu. Koncerte skambės P. Graham, E. Swiggers, M. Lauridsen, J. Gudavičiaus, L. Anderson, M. Johansson, P. Lovatt-Cooper, D. Price kūriniai ir R. Šileikio „Feniksas“, dedikuotas pučiamųjų orkestro „Garsas“ 61 metų gimtadieniui.

Šventiniam koncertui diriguos svečias – panevėžietis Rokas Podelis, Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendo dirigentas ir Trakų meno mokyklos fanfarinio orkestro vadovas.

Rokui Podeliui gimtadienį švenčiantis orkestras pažįstamas ne tik iš bendrų projektų, bet ir nostalgiškai primena pirmuosius žingsnius muzikoje. Nuo paauglystės pučiamųjų instrumentų orkestre „Garsas“ grojęs, o vėliau ir jam dirigavęs R. Podelis džiaugiasi orkestro augimu ir plačiais kūrybiniais užmojais.

„Dar vienas džiugus gimtadienio įvykis – naujas, veržlus ir ryškus dizainerės Kristinos Kruopenytės sukurtas koncertinis įvaizdis, kuris itin derės prie žaismingos ir įvairaus skonio klausytojui subalansuotos programos“, – pasakojo orkestro „Garsas“ vadovas ir dirigentas Martynas Bražas.