Panevėžio plėtros agentūra

PREMJERA! TIKROS PASAKOS

Vaikams

TIKROS PASAKOS

Vienos dalies spektaklis vaikams pagal Elenos Favilli ir Francescos Cavallo knygą „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“

Režisierė – Živilė Mičiulytė

Dramaturgės – Marija Judzentavičiūtė, Živilė Mičiulytė

Scenografė ir kostiumų dailininkė – Barbora Šulniūtė

Kompozitorė – Agnė Matulevičiūtė

Šviesų dailininkas – Rimas Petrauskas

Vaidina: Ieva Brikė, Kamilė Petruškevičiūtė

Spektaklio trukmė – 50 min.

Premjera – 2020 m. rugsėjo 1 d.

Spektaklis skirtas 5–10 metų vaikams.

Tiems, kurie bent sykį pagalvojo, kad tikras pasaulis ir pasakos neturi nieko bendro, tiems, kurie kartais abejoja, ar svajonėms lemta išsipildyti, ir tiems, kurių svajonės tokios didelės, kad net patys jų išsigąsta. Kviečiame į gimtadienį, pilną žaidimų ir pasakų, tačiau ne tų, kuriose princesės laukia princo ar undinėlės praranda balsą. Tai pasakos apie tikrus žmones ir istorijas, kurios tikrai įvyko. Apie žmones, kurių didžiausi norai ir siekiai išsipildė. Apie stipriausias Karibų jūros pirates, garsiausias pasaulio mokslininkes ir apie tai, kaip tapti tuo, kuo svajoji.

Nors spektaklį, kaip ir didelio pripažinimo sulaukusią knygą, įkvėpė garsių moterų pasiekimai, „Tikros pasakos“ skirtos anaiptol ne tik mergaitėms. Juk drąsa, ryžtas ir gerumas nepriklauso nuo lyties!

Spektaklis TIKROS PASAKOS yra Vilniuje veikiančios „Menų spaustuvės“ jaunųjų scenos menininkų programos „Atvira erdvė‘18“ nugalėtojas.