Panevėžio plėtros agentūra

PREMJERA! APRENGĖJAS

Spektakliai

Ronald Harwood

APRENGĖJAS

Dviejų dalių spektaklis

 

Režisierius – Algirdas Latėnas

Scenografė ir kostiumų dailininkė – Kotryna Daujotaitė

Kompozitorius – Faustas Latėnas

Režisieriaus padėjėja – Sandra Juzėnienė

Vaidina: Donatas Kalkauskas, Jolita Skukauskaitė, Ligita Kondrotaitė, Albinas Kėleris, Ieva Brikė, Rimantas Teresas, Vytautas Kupšys, Giedrius Arlauskas, Gintautas Žiogas.

Spektaklio trukmė – 3 val.

Premjera – 2021 m. gegužės 15 d.

Ar gali būti kas nors spalvingesnio, aistringesnio ir dramatiškesnio, labiau sekinančio, bet ir aukščiau pakylėjančio už aktoriaus gyvenimą? Ir ar yra pasaulyje kita profesija, kuri taip persmelktų ir valdytų žmogaus gyvenimą? Aktorius – scenos dievas, žiūrovų širdžių užkariautojas, bet sykiu – ir juokdarys, klounas, lyg išmaldos prašantis publikos meilės ir dėmesio.

Lietuviškų šaknų turinčio britų dramaturgo, scenaristo ir aktoriaus Ronaldo Harwoodo pjesė „Aprengėjas“ jau trisdešimt metų karaliauja viso pasaulio teatrų scenose. Ir pati pjesė, ir jos pastatymai yra pelnę daugybę prizų, tarp jų ir prestižinį Laurence‘o Olivier apdovanojimą. Ypač plataus pripažinimo ir gausybės apdovanojimų sulaukė 1983 m. Peterio Yateso režisuotas filmas „Aprengėjas“. Lietuvių teatro publiką su šia pjese pirmasis supažindino režisierius Algirdas Latėnas. Jis 1996 m. „Aprengėją“ pastatė Lietuvos nacionaliniame (tuo metu – Akademiniame) dramos teatre su tokiomis žvaigždėmis kaip Remigijus Adomaitis, Eglė Gabrėnaitė, Arūnas Sakalauskas ir kitais.

Antrą kartą prie aktorių gyvenimo užkulisius atskleidžiančios pjesės grįžtantis režisierius Algirdas Latėnas sako, kad jam svarbu užmegzti ryšį su į teatrą atėjusiais žmonėmis. Tai padaryti nebus sunku, nes pjesė siūlo puikią medžiagą aktoriams. O šie – bene visas Juozo Miltinio dramos teatro žvaigždynas. Režisieriui talkina viena ryškiausių jaunosios kartos scenografė Kotryna Daujotaitė ir teatro muzikos meistras, kompozitorius Faustas Latėnas.