Panevėžio plėtros agentūra

Pokalbis su rašytoju A. Skačkausku ir režisieriumi G. Zapalskiu

Susitikimas

Vasario 21 d. 17.15 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyks pokalbis su rašytoju Audriumi Skačkausku ir režisieriumi Gabrieliumi Zapalskiu.

Kviečiame į susitikimą su panevėžiečiams gerai žinomu žurnalistu bei knygų „Neleisk angelui nukristi nuo peties“ autoriumi Audriumi Skačkausku. Audriaus knygose pasakojami asmeniniai išgyvenimai bei pastebėjimai, tai iš dalies autobiografinės, ironiškos istorijos apie žmogaus kovą su priklausomybėmis ir kitomis gyvenimo negandomis.

Panevėžio teatro „Menas” inicijuotos programos (NE)REZARVUOTA dalyvis, režisierius Gabrielius Zapalskis, pagal rašytojo Audriaus Skačkausko knygas bei gyvenimo būdą teatro „Menas” scenoje kuria dokumentinio teatro spektaklį „Diskoteka angelams”.
Premjerinis spektaklis kalba apie priklausomybes, kurios pražudo šeimas, sveikatą ir karjeras. Tai istorija apie egzistuojantį žmonių tipą, kuris dažnai ir neginčytinai atsiduria paraštėse, nors turi didelių ambicijų išlikti pilnateisiu bei laimingu piliečiu. Tai ramios muzikos pasiklausymo vakaras, kurio metu niekas nėra teisiamas, žeminamas ar vertinamas iš anksto.

(NE)REZERVUOTA - tai programa, skirta scenos meno kūrėjams suteikiant erdvę kūrybai. Tai puiki galimybė esamiems ar būsimiems teatro režisieriams/-ėms ar teatro kūrėjams/-oms dirbti su teatro trupe, gilinti scenos žinias, eksperimentuoti bei pažinti Panevėžio bendruomenę.

Į šį popietės susitikimą autorius ir režisierius kviečia skaitytojus, Audriaus gerbėjus bei teatro žiūrovus pasikalbėti ir susipažinti su būsimo premjerinio spektaklio kūrybiniu procesu.

Susitikime jaukiam pokalbiui apie knygas, gyvenimus, istorijas ir režisūrinius sprendimus.

Pokalbio moderatorė Panevėžio teatro „Menas” meno vadovė Monika Klimaitė.

Renginys NEMOKMAS