Panevėžio plėtros agentūra

Pokalbis su grupe "Uphill 7" ir trumpųjų filmų programa „Kai susitinka istorijos II“ Panevėžyje

Filmai

Lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“ kartu su menų agentūra „Artscape” kviečia į pokalbį su migraciją patyrusiais kūrėjais - muzikos grupe “Uphill 7” iš Pabradės bei atvirą trumpųjų filmų programos „Kai susitinka istorijos II“ peržiūrą.

POKALBIS (19:00 - 20:00) 

Pokalbis su grupe "UpHill 7" iš Pabradės:

Žmonės iš skirtingų kultūrų kuriantys drauge: iššūkiai, privalumai, istorijos.

Menų agentūros "Arstcape" vystomosios komunikacijos koordinatorė Aušra Raulušonytė kalbėsis su grupės nariais apie daugiakultūrę kūrybą ir draugystę, iššūkius gyvenant ir kuriant Lietuvoje, daugiakultūrį Pabradės miesteli bei muzikos galią apjungti bendruomenes ir kurti tolerantiškesnę visuomenę. Pokalbio metu grupė pasidalins akustinėmis poros kūrinių versijomis, atsakys į žiūrovų klausimus, pasidalins savo mintimis apie trumpametražius filmus, kuriuos žiūrovai po to turės galimybę peržiūrėti patys.

Alternatyvaus ir pop roko grupė „Uphill 7” po kelius metus trukusių pavadinimų ir grupės sudėties transformacijų, susikūrė Pabradėje prieš metus. Grupę praturtina išskirtinis kultūrinis kontekstas (ją sudaro nariai iš Šri Lankos, Afganistano ir Lietuvos). (Skaitykite daugiau: https://rb.gy/dq1yjf)

FILMŲ PERŽIŪRA (20:00 - 21:10) 

“Kai susitinka istorijos II” programoje penki trumpametražiai filmai nukelia žiūrovus į migruojančias keliones, kuriose regime pirmuosius žingsnius svetimoje šalyje ir naujas akistatas, kurios laužo mūsų pačių stereoptipus ir įsitikinimus. Programos filmai įvertinti tarptautiniuose Kanų, Toronto, Gento, Klermono-Ferano kino festivaliuose.

???? Programoje matysite:
▪ TAMSI KAMERA (rež. Ottó Bánovits)
▪ BALTA AKIS (rež. Tomer Shushan)
▪ IMPORTAS (rež. Ena Sendijarevic)
▪ JEI TAI NE MEILĖ (rež. Luiza Cocora)
▪ BIOTOPAS (rež. Paul Scholten)

Filmai su lietuviškais ir angliškais subtitrais. N-13. Programos trukmė: 70 min.

???? Pokalbis ir filmų peržiūra vyks Panevėžio kino centre “Garsas” (Klaipėdos g. 146, Panevėžys)
???? Renginiai nemokami.
???? Renginių metu būtina dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius.

???? BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA: https://forms.gle/yo8n2RgjKJsXzooR8

 

Trumpametražių filmų programa
KAI SUSITINKA ISTORIJOS II

Tamsi kamera  | Dark Chamber
Režisierius: OttóBánovits 
Eksperimentinis, 2017, 6 min.
Švedija, Vengrija

Camera Obscura - optinis įrenginys, pirmasis fotografijos technologijos prototipas. Filmas, pasinaudodamas šia technika, rekonstruoja 2015 metų vasaros įvykius netoli Austrijos ir Vengrijos sienos, rastą sukvežimį ir reakcijas į jį.

Balta akis | White Eye
Režisierius: Tomer Shushan
Vaidybinis, 2019, 20 min.
Izraelis

Vyras randa savo pavogtą dviratį, kuris dabar priklauso nepažįstamajam. Siekdamas susigrąžinti savo dviratį jis stengiasi neprarast žmoniškumo.

Importas | Import
Režisierius: Ena Sendijarević
vaidybinis, 2016, 17 min.
Nyderlandai

Jauna pabėgėlių šeima iš Bosnijos 1994 m. gavusi leidimą gyventi apsistoja mažame Olandijos kaime. Stengdamiesi įsikurti naujajame pasaulyje jie susiduria su absurdiškomis situacijomis.

Jei tai ne meilė | If This Isn’t Love
Režisierė: Luiza Cocora
Vaidybinis, 2018 ,15 min.
Kanada

Monrealio parke pora ruošiasi įamžinti tai, kas turėtų būti vienas laimingiausių jų gyvenimo prisiminimų – savo vestuves.

Biotopas | Biotop

Režisierius: Paul Scholten
Dokumentinis, 2018, 11 min.
Vokietija

Gyvenimas Miuncheno priemiestyje saugus – kaimynai sveikinasi vieni su kitais, tylias gatves puošia pedantiškai sutvarkyti namų kiemai. Tačiau šis taikus egzistavimas jau kurį laiką sutrikdytas – pabėgėliai ketina keltis į greta. Dalis gyventojų baiminasi neramumų, statoma triukšmo užtvara.

 

Šis renginys skirtas skatinti visuomenės toleranciją migruojančių ekonomines ir socialines problemas patiriančių šalių piliečių atžvilgiu, įgyvendinant inovatyvias menines priemones ir viešinimo kampaniją Lietuvoje.

Renginio organizatoriai: lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts”, menų agentūra „Artscape” ir Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Ši renginys yra viena iš menų agentūros „Artscape“ kartu su partneriais „Lithuanian Shorts“, „Diversity development group“, „NARA“ įgyvendinamo projekto „Kai susitinka istorijos“ veiklų.

Projektą remia: Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondas.