Panevėžio plėtros agentūra

PMT | Jubiliejinio sezono pradžios koncertas ATEITIES BALSAI

Muzika

Rugsėjo 1 d., sekmadienis, 18 val.

Panevėžio muzikinis teatras

Sezono pradžios koncertas ATEITIES BALSAI

EUGENIA BABICH (mecosopranas, Švedija)

MICHALAS JANICKIS (baritonas, Lenkija)

SANDRA LEBRIKAITĖ (sopranas, Lietuva)

PANEVĖŽIO MUZIKINIO TEATRO ORKESTRAS (vadovai E. Pehk ir M. Bražas)

PANEVĖŽIO MUZIKINIO TEATRO CHORAS (vadovas G. Pavilionis)

Dirigentas ERKI PEHK

Panevėžio muzikinis teatras, pasitikdamas jau 30-ąjį kūrybos sezoną, rugsėjo 1 d. 18 val. savo gerbėjams žada išskirtinį koncertą „Ateities balsai“. Šioje klasikinės muzikos šventėje skambės gražiausios ištraukos iš visiems žinomų italų, prancūzų, austrų, britų kompozitorių operų, operečių bei miuziklų.

Didžiausia kultūros įstaiga Aukštaitijos regione – Panevėžio muzikinis teatras – jubiliejiniam 2024–2025 metų sezonui yra numatęs ne vieną intriguojančią premjerą. Pirmasis renginys, kurį žiūrovai išvys jau netrukus, – iškilmingas koncertas „Ateities balsai“. Jame pasirodys talentingi Europos jaunosios kartos operos solistai mecosopranas Eugenia Babich (Švedija), baritonas Michalas Janickis (Lenkija) ir sopranas Sandra Lebrikaitė (Lietuva), taip pat Panevėžio muzikinio teatro choras ir simfoninis orkestras.

Nors į Panevėžį atvyksiantys solistai gana jauni, tačiau nemenką scenos patirtį turintys profesionalai. Šiuo metu Švedijoje gyvenanti operos dainininkė baltarusė E. Babich, ne vieno prestižinio tarptautinio konkurso laureatė, pastaraisiais metais savo balsu džiugina garsiausių Skandinavijos teatrų žiūrovus. M. Janickis – vienas lyderiaujančių Lenkijos jaunosios kartos solistų, nuolat pasirodantis tiek Lenkijos, tiek kitų užsienio šalių operos scenose ir filharmonijose, jo pasiekimus patvirtina daugybė vokalinių konkursų apdovanojimų. Minėtiems atlikėjams savo talentu nenusileidžia ir lietuvė Sandra Lebrikaitė. Ji koncertuoja ne tik didžiausiose savo šalies scenose, bet ir yra dainavusi Pietų Korėjoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Zambijoje, Ruandoje. Bendradarbiaudama su Lietuvos ir užsienio prodiuseriais Sandra pati kuria ir įrašinėja dainas.

Panevėžio muzikinio teatro choro ir simfoninio orkestro pristatyti jau seniai nebereikia. Šie ilgametę patirtį turintys kolektyvai savo profesionalumu ir pasiekimais pelnė ir žiūrovų, ir kartu scenose pasirodančių atlikėjų įvertinimą.

Visus koncerto atlikėjus į Panevėžio muzikinio teatro naujojo sezono atidarymo koncertą suburti padėjęs Panevėžio muzikinio teatro dirigentas Erki Pehkas (Estija) prisipažįsta turėjęs nemenką iššūkį. Tačiau apgalvotai sudaryta gana įvairi programa iš žymiausių kompozitorių – Johanno Strausso, Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini, Jules´io Massenet, Charles´io Gounod, Jacques´o Offenbacho, Francesco Cilea´os, Andrew Lloydo Webberio, Georges´o Bizet – kūrinių fragmentų tikrai patiks pačiai išrankiausiai publikai. Skambės visų pamėgtos ištraukos iš „Operos fantomo“ (A. L. Webber), „Karmen“ (G. Bizet), „Don Paskualės“, „Favoritės“ (G. Donizetti) ir kt.

„Programos rengėjams pavyko suderinti daug įvairiausių arijų, pristatančių skirtingus personažus. Taigi, klausytojai galės pajusti platų emocijų spektrą nuo tragedijos iki komedijos, nuo meilės iki neapykantos. Tikiu, kad koncertas patiks visokiai publikai: ir pirmąkart atėjusiems į teatrą žiūrovams, ir nuolatiniams jo lankytojams, ir jaunesniems, ir vyresnio amžiaus muzikos gerbėjams“, – teigia didžiulę patirtį turintis maestro E. Pehkas.

Panevėžio muzikinis teatras koncertą „Ateities balsai“ rengia kartu su prie kultūrinio lauko augimo ir plėtros perspektyvų prisidėti siekiančia organizacija „Grei kūrybiniai projektai“.