Panevėžio plėtros agentūra

Pauliaus Vepšto fotografijų parodos „Šviesi naktis“ atidarymas

Parodos

Balandžio 18 d. (antradienį) 18 val. kviečiame į Pauliaus Vepšto fotografijų parodos „Šviesi naktis“ atidarymą Juozo Miltinio dramos teatro fojė.

„Šviesi naktis“ – tai projektas, tyrinėjantis žmogaus santykį su gerai pažįstama aplinka. Kad ir kur gyvenime atsidursi, tavo šaknys giliausiai įleistos ten, kur užaugai. Gimtasis Panevėžys yra ta vieta, kur perėjau įvairiausius savo gyvenimo etapus, kaip ir pats miestas. Mačiau jį besikeičiantį, kol keičiausi pats. Pasirinkau Panevėžį kaip savo stebėjimų lauką, kadangi dėmesys nuolatos krypdavo į atmosferoje slypinčias emocijas bei provokuodavo gilintis į asmeninius prisiminimus, surištus su konkrečiomis miesto lokacijomis. Laikui bėgant, pasąmoningi stebėjimai iš šios prizmės naujai atvėrė miesto veidą nakties akivaizdoje. Atsitiktinai atsidūręs gatvės šviesų fone, ėmiau jausti nurimusį miesto ritmą, kuris leido atrasti iki tol nepatirtą požiūrio tašką. Rodomose lokacijose slypi asmeniniai išgyvenimai, persipynę su miesto istorija bei nuolatiniu pokyčiu žmoguje bei jo artimoje aplinkoje. Unikalūs analoginės fotografijos antspaudai išgauti apjungiant želatinos sidabro bei fotogramos technikas“, – apie savo kūrinius pasakoja menininkas P. Vepštas.

Paulius Vepštas – fotomenininkas, dirbantis su įvairiomis alternatyviosios fotografijos technikomis. Pagrindiniai menininko kūrybos kūrybos principai – harmonija bei eksperimentai. Autorius kūryboje dažnai apjungia analoginio bei skaitmeninio vaizdo kūrimo technikas. Pauliaus darbai eksponuoti įvairiose Lietuvos galerijose, Lenkijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Renginys nemokamas.

Po atidarymo parodą pamatyti galės visi atvykę į spektaklius.