Panevėžio plėtros agentūra

PANEVĖŽYS JAZZ | TRIO NEDA/LABUTIS/BANYS

Festivalis

PANEVĖŽYS JAZZ | TRIO NEDA/LABUTIS/BANYS

TRIO NEDA/LABUTIS/BANYS

Festivalio „Panevėžys Jazz“ programoje – vakaras su išskirtinių asmenybių bei muzikantų trio Neda/Labutis/Banys. Tai visiems puikiai pažįstama fleitininkė ir vokalistė Neda Malūnavičiūtė, ilgametis jos scenos partneris saksofonininkas ir klarnetininkas Vytautas Labutis bei jaunas ir kūrybingas pianistas Richardas Banys.

Neda Malūnavičiūtė improvizavo beveik su visais Lietuvos džiazo meistrais, dalyvavo Vytauto Labučio okteto, Leonido Šinkarenkos kvinteto „Jazz 5“, Kauno bigbendo programose, buvo improvizacinės muzikos grupės „Exlex“ narė. 2012-aisiais dainininkės nuopelnai Lietuvos džiazui įvertinti Birštono festivalio Didžiuoju prizu.

Kompozitorius ir pedagogas Vytautas Labutis yra viena iškiliausių Lietuvos džiazo asmenybių. 1996 m. jis tapo Birštono festivalio Didžiojo prizo laureatu, su V. Labučio vardu susijusios daugelio ryškių Lietuvos džiazo grupių biografijos. Su įvairiais kolektyvais kompozitorius apkeliavo daugybę Europos šalių, grojo Azijoje, JAV, Australijoje, įrašė daugiau kaip pusšimtį kompaktinių diskų.

Trečiasis grupės narys Richardas Banys yra 2005 ir 2006 metų festivalių „Džiazo fontanas“ nugalėtojas. 2014-aisiais jis buvo pripažintas geriausiu instrumentininku konkurse „Vilnius Jazz Young Power“ ir laimėjo antrą vietą Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rengiamame tarptautiniame džiazo pianistų konkurse „Džiazo improvizacija“. 2015 metais pianistui skirta trečia vieta ir prizas už artistiškumą tarptautiniame džiazo konkurse „Mir džiaza“ Rostove (Rusija).

Nors trio neseniai atšventė 5-ąjį gimtadienį, jo branduolio užuomazgos siekia gerokai senesnius laikus. 1990-aisiais gimusį Nedos ir Vytauto duetą visada traukė eksperimentai, juodu išsiugdė nepakartojamą, kone telepatinį, bendravimo stilių ir ansamblio pojūtį, kas iki šiol leidžia įgyvendinti bet kokius sumanymus. 2017-aisiais prie dueto prisijungus Richardui, prasidėjo naujas eksperimentų etapas. Trio atlieka savo bei kitų autorių kompozicijų programą. Šia sudėtimi jau koncertavo Birštono, „Vilnius Mama Jazz“, Kijevo „Jednist“ džiazo festivaliuose, taip pat daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių.

Bilietus platina kakava.lt