Panevėžio plėtros agentūra

„Muziejų naktis“ bibliotekoje

Ekskursijos

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės biblioteka jau ketvirtą kartą jungsis prie šventinių „Muziejų nakties“ renginių. Šie metai bibliotekoje ypatingi – minimos Gabrielės Petkevičaitės-Bitės 160-osios gimimo metinės. „Muziejų nakties“ lankytojus kviesime apžiūrėti bibliotekos erdves ir parodas, sužinoti apie bibliotekos architektūrą, istoriją ir paslaugas.

Ar žinojote, kad bibliotekos pastate kadaise veikė pirmoji Panevėžyje ir visame regione spaustuvė, kurioje buvo spausdinamas ir pirmasis reguliarus miesto laikraštis „Panevėžio balsas“? O gal smalsu pamatyti, kokie pasaulinio garso dailininko Stasio Eidrigevičiaus piešiniai puošia bibliotekos direktorės kabineto sienas? Visa tai ir dar daug įdomių faktų atskleis istorija dvelkiančio bibliotekos pastato erdvių ir eksponuojamų parodų lankymas su gidu.

Vedami gidų, lankytojai užsuks ir į tokias bibliotekos vietas, kurios paprastai nėra prieinamos skaitytojams, iš arčiau pažins kai kurių jos padalinių veiklas. Jaunieji „Muziejų nakties“ svečiai galės pasiklausyti pasakojimo, kaip per laiką kito bibliotekininko profesija.

Registruotis

Apsilankymo metu galėsite apžiūrėti leidinių parodą „O, kad mes taip suprastume savo pareigas visuomenei, kaip jas suprato Gabrielia Petkevičiūtė“, – Juozas Tumas Vaižgantas“, dokumentų parodą „…vis ieškojau gilesnio turinio…“ (Gabrielė Petkevičaitė-Bitė), dailės parodą „Dailininkui Kajetonui Sklėriui – 145“ ir piešinių parodą „Tapatybė.lt “.

Būtina išankstinė registracija! Registruotis gali vienas šeimos ūkis arba grupės iki penkių žmonių. Registracijos formą pildo tik vienas iš šeimos ar grupės narių. Taip pat primename, kad apsilankymo metu būtina dėvėti apsaugines kaukes, laikytis saugių atstumų ir dezinfekuoti rankas.