Panevėžio plėtros agentūra

LNOBT gastrolės: baletas ŽIZEL

Menas

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro rūmai, atidaryti 1974 m., užsidaro renovacijai. Jos metu teatras išvyksta į gastroles – atvažiuoja į jūsų miestą!

A. Adamo baletas ŽIZEL
Balandžio 21 d. 18.00 val.
Panevėžio bendruomenių rūmai

BILIETAI: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/5831/9583

Scenoje nuostabiai lengvai ir grakščiai šoka balerinos, plazdenančios baltais sijonais… Bet neapsigaukite, tai mirusios nuotakos – paslaptingos šokėjos vilisos, negalinčios ramiai gulėti kapuose, kurioms belikęs vien šokio troškimas, nenumaldytas gyvenime… Vidurnaktį pakylančios iš kapų, jos šoka, ir vargas jaunuoliui, jas sutikusiam – nesibaigiančiame šokio siautulyje jis kris negyvas… Tai ne siaubo filmo siužetas, tai – H. Heinės užrašyta legenda, tapusi pagrindu neblėstančio grožio baletui „Žizel”.

Romantiškojo baleto šedevras „Žizel” – vienas populiariausių baletų pasaulyje, klasikinis romantiškojo baleto pavyzdys, ypatingai mėgstamas ir Lietuvos publikos. Šį kartą baletą „Žizel” LNOBT scenoje pastatė žymi ispanų choreografė Lola de Avila. Tai išskirtinio talento choreografė, kuri yra dirbusi su San Francisko baleto trupe, Ženevos Didžiojo teatro baleto trupe, Paryžiaus operos baleto trupe ir kitomis garsiausiomis pasaulio trupėmis, ji yra apdovanota Ispanijos karaliaus skiriamu aukso medaliu už indėlį į šokio kultūros puoselėjimą. Choreografės sukurtas „Žizel” baletas remiasi Petipa, Coralli ir Perrot choreografijos pagrindu. Spektaklis gastrolėse vyks su muzikos fonograma.

Spektaklio kūrėjai:

KOMPOZITORIUS
Adolphe Adam

MUZIKOS VADOVAS IR DIRIGENTAS
Martynas Staškus

DIRIGENTAS
Modestas Barkauskas

CHOREOGRAFĖ
Lola de Avila

SCENOGRAFIJOS KONCEPCIJOS AUTORIUS
Raffaele del Savio

KOSTIUMŲ DAILININKĖ
Soledad Sesena del Moral

ŠVIESŲ DAILININKAS
Levas Kleinas