Panevėžio plėtros agentūra

Kosto Smorigino trio ir styginių kvartetas

Koncertai

„Žemai lenkiu galvą prieš savo klausytojus, jie yra lakmuso popierėlis, visą gyvenimą mane maitinantis. Nedainuočiau, jei žiūrovams nepatiktų, kam kankintis?!“ – kaip visada ironiškas aktorius, atlikėjas Kostas Smoriginas. Greičiausiai toji ironija, stiprybė ir begalinis noras gyventi jam padėjo nugalėti ligą ir vėl atsiduoti kūrybai – artėjant 70 metų jubiliejui aktorius parengė naują savo dainų programą.

„Esu menininkas. Tie, kas mane vadina aktoriumi, neklysta, teisūs ir tie, kurie sako, kad esu dainų autorius ir atlikėjas“, – daugiau nei keturiasdešimt metų scenoje praleidęs, Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija apdovanotas K. Smoriginas ir šiandien be kūrybos, be scenos neįsivaizduoja savo gyvenimo.

Ilgai lauktam susitikimui su žiūrovais ir klausytojais aktorius parengė dviejų dalių koncertą, kuris neabejotinai taps dedikacija Jos Didenybei Muzikai, Jos Didenybei Dainai, Jos Didenybei Scenai. Koncerte K. Smoriginas pristatys naujausias savo dainas pagal Liutauro Degėsio, Evaldo Jaro tekstus, naujam gyvenimui bus prikeltos dainos pagal Romo Lileikio ir Sigitos Gedos eiles. Nuskambės ir K. Smorigino klasika, be kurios klausytojai neįsivaizduoja jo koncertų – dainos „Paukščiai“, „Kalėdos“.

Į savo jubiliejaus koncertus, vyksiančius visoje Lietuvoje, K. Smoriginas pakvietė ištikimus bendražygius – kompozitorių Audrių Balsį, gitaros virtuozą Martyną Kuliavą, taip pat – styginių kvartetą. K. Smoriginas neabejoja, kad kvarteto atliekama muzika dainoms suteiks naujų spalvų ir muzikinės poezijos.

Dainuojančio aktoriaus jubiliejaus šventę scenoje rengia geros muzikos ekspertai „Bardai LT“. „Šis koncertas – tai spalvinga, įdomi ir labai muzikali kelionė per maestro gyvenimą. Artisto gerbėjai turės išskirtinę galimybę išgirsti dainas, aprengtas naujais muzikiniais drabužiais, – nuo vos girdimo pianissimo iki galingo ir sodraus fortissimo“, – sako viena iš koncerto organizatorių Alina Semionova.

Jubiliejiniams koncertmas „Bardai LT“ ruošiasi išleisti K. Smorigino naujų dainų kompaktinę plokštelę.

K. Smorigino jubiliejaus koncertai prasidės balandžio 1 dieną Jonavos kultūros centre, o baigsis didžiuliu koncertu gegužės 12 dieną Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.