Panevėžio plėtros agentūra

Koncertas „Je tʼaime!“

Koncertai

Koncertas „Je tʼaime!“

Panevėžio muzikinis teatras, Nepriklausomybės a. 8, Panevėžys, Lietuva

Apie renginį

KAROLINA GLINSKAITĖ (sopranas)
BIRUTĖ ASEVIČIŪTĖ (fortepijonas)
MINADORA ŠERNAITĖ (smuikas)

Dainininkė Karolina Glinskaitė, pianistė Birutė Asevičiūtė ir smuikininkė Minadora Šernaitė kviečia į koncertą „Je tʼaime!“, kuris vyks gruodžio 27 d. 18 val. Koncerte skambės subtilios prancūzų kompozitorių G. Fauré ir C. Debussy melodijos, aistringi A. Piazzollos tango ritmai, jausmingos V. Bellini dainos, F. Liszto kūryba. Trys kūrėjos skatins visus atverti širdis meilei, juolab, kad koncerto programą papildys ištraukos iš nemariosios karaliaus Saliamono „Giesmių giesmės“.

Daugelio konkursų laureatė, festivalių dalyvė Karolina Glinskaitė koncertuoja Lietuvoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Italijoje. Jau aštuntus metus dainininkė yra baroko muzikos ir džiazo sąsajų ieškančio kvarteto „Baroque Contempo“ narė. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre solistė sukūrė Aninos ir Džiovanos  vaidmenis G. Verdi operose „Traviata“ ir „Ernanis“ bei pagrindinį – Leonoros – vaidmenį L. van Beethoveno operoje „Fidelijas“.

Birutė Asevičiūtė – ne vieną tarptautinį konkursą laimėjusi pianistė, koncertmeisterė, pedagogė. Muzikantė tobulinosi meistriškumo kursuose pas profesorius Jacką Weinrocką (JAV), Aleksandrą Juozapėnaitę-Eesmaa (Estija), Ulrichą Eisenlohrą (Vokietija), Michelį Tranchantʼą (Prancūzija) ir kitus.  Pianistė yra koncertavusi su garsiais solistais V. Noreika, M. Vitulskiu, L. Mikalausku, J. Vaškevičiūte, O. Kolobovaite ir kitais.

Minadora Šernaitė griežia smuiku nuo penkerių metų. Ji yra Lietuvos ir tarptautinių konkursų laureatė, koncertavo žymiausiose Europos salėse – Berlyno ir Vienos „Konzerthaus“, Londono „Albert Hall“, Prahos „Rudolfinum“ ir kitose. 2011 ir 2016 metais už muzikinius pasiekimus muzikantė apdovanota Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos raštais.