Panevėžio plėtros agentūra

Koncertas „Jazz Time“, skirtas Tarptautinei džiazo dienai

Koncertai

Balandžio 30 d., visame pasaulyje švenčiant Tarptautinę džiazo dieną, kviečiame į koncertą JAZZ TIME.
Svečiuose džiazo kvartetas „Le Patit Paris“ (Latvija-Suomija) ir viena iš populiariausių džiazo atlikėjų Latvijoje Diana Pirags bei Panevėžio bendruomenių rūmų džiazo orkestras „Pan bigbendas“ su soliste Rūta Švipaite.

Džiazo kvarteto „Le Petit Paris“ širdis ir siela – akordeonininkas Marko Ojala. Marko kilęs iš Suomijos, gimė 1969 m. Kalajoki mieste, Suomijoje, studijavo Jyvaskylos universitete, o 2000 m. persikėlė į Latviją. Jo techniniai virtuoziniai įgūdžiai kartu su giliu muzikos pojūčiu padarė jį vienu iš pirmaujančių akordeonininkų Latvijoje.
„La Petit Paris“ groja amžinai žaliuojančiu grožiu, pirmenybę teikia prancūziškoms dainoms, ypač prancūziškam musette stiliui.
Marko kolegos muzikantai – Lauris Amantovas, grojantis trombonu, ir ritmo grupė.
Diana Pirags yra viena iš populiariausių džiazo atlikėjų Latvijoje. Jos balso švelniam tonui ir jos žavesiui sunku atsispirti. Grupė vienija pačius geriausius Latvijos muzikantus. „Le Petit Paris“ atlieka dainas apie amžiną grožį, populiariausias prancūziškas dainas ypatinguoju prancūzišku stiliumi. Abipusis malonumas koncertuoti kartu suteikia klausytojams didelę meninę patirtį - pagrindinis projekto tikslas!
Diana įprastai pasirodymus rengia kartu su Lauris Amantovs kvartetu, dalyvauja įvairiuose muzikinėse programose ir kituose džiazo projektuose.

Diana Pirags – vokalas
Marko Ojala – akordeonas, vokalas, gitara
Lauris Amantovas – trombonas
Raivo Ozols – kontrabosas
Artis Orubs – būgnai

Džiazo orkestro „Pan bigbendas“ veikla prasidėjo maždaug prieš 2 metus, jį subūrė žinomas džiazo muzikantas - saksofonininkas Arūnas Viduolis.
2022 m. gegužės mėnesį įvyko pirmasis koncertas. Orkestro branduolį sudaro Aukštaitijos regione kilę muzikantai. Kolektyvas dirba Kultūros Centre Panevėžio bendruomenių rūmuose ir ruošia modernių autorių Chris Sharp, Mark Taylor, Harold Arlen naujausius kūrinius.
Džiazo orkestras yra parengęs programą su dainininke Rūta Švipaite, beje kilusia iš Panevėžio. Taigi „Pan bigbendas“ itin panevėžietiškas kolektyvas.

Koncerte dalyvaujanti Rūta Švipaitė yra profesionali džiazo ir pop muzikos dainininkė, kompozitorė, aranžuotoja, pedagogė, išsiskirianti švelniu, lyriniu tembru, gebėjimu muzika įtaigiai ištransliuoti emocijas, pasižyminti ryškia, įtaigia aktorine išraiška.

Šiuo metu yra gerai žinomos Lietuvoje merginų swingo grupės “The Ditties” narė. 2022 metų pavasarį Rūta išleido ir savo solinį debiutinį albumą „Tylumoj“, kuriame skamba tik autorinės dainos, o muzikos stilių junginys apima pop, jazz, disco funk iki elektroninės muzikos skambesius.

Renginių salė.
Bilieto kaina 15 Eur
Bilietus platina rūmų kasa ir kakava.lt