Panevėžio plėtros agentūra

Kinas po atviru dangumi / Filmas „SANGAILĖS VASARA"

Filmai

Birželio 18 d. 22:00 val. kinas po atviru dangumi Panevėžio miesto Laisvės aikštėje. Filmas „Sangailės vasara“. Kino seansas nemokamas.

Svečiuose: aktorė Aistė Diržiūtė

Kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ 2015 metais nominuotas 6 kategorijose, laimėjęs 3 apdovanojimus: Geriausias filmas, režisierius (A. Kavaitė), aktorė (J. Steponaitytė), dailininkas (R. Rastauskas):

SANGAILĖS VASARA

Lietuva, drama, 2015, 1:30, N-16

Režisierė: Alantė Kavaitė

Vaidina: Julija Steponaitytė, Aistė Diržiūtė, Jūratė Sodytė, Martynas Budraitis, Laurynas Jurgelis, Nelė Savičenko, Inga Šalkauskaitė

Originalo kalba: lietuvių

Vasaros atostogas tėvų viloje prie ežero leidžiančios septyniolikmetės Sangailės aistra – akrobatiniai lėktuvai. Tačiau ji niekada neskraidė nes yra sukaustyta  neįveikiamos aukščio baimės. Per vietinę aviacijos šventę Sangailė susipažįsta su visiška savo priešingybe – gyvenimo džiaugsmu trykštančia vėjavaike Auste. Nuoširdi draugystė išauga į artimus santykius ir Sangailė pirmą kartą įsileidžia kitą žmogų į savo uždarą pasaulį. Įsiplieskę jausmai išlaisvina Sangailę padrąsindami nerti į didžiausią savo aistrą.

*Atsižvelgiant į pandemiją šalyje, gyventojams primename, kad renginiuose privaloma laikytis nustatytų karantino reikalavimų – išlaikyti saugų 2 metrų atstumą, dėvėti veido apsaugos priemones, turint viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.) į renginį nevykti.

Organizatorius: kino centras „Garsas"

Projektą „Nacionalinis kinas" iš dalies finansuoja: Panevėžio miesto savivaldybė ir Lietuvos kino centras.