Panevėžio plėtros agentūra

Kėdės į lauką/ Judesio dirbtuvės ir kelionė į Dailės galeriją

Menas

4-oji stovyklos „Kėdes į lauką“ diena susideda iš dviejų dalių.

1-oji dalis – Dailės galerijos ekspozicijų lankymas ir kūrybinės užduotys.

Dailė ir skulptūra nuo seno įkvėpė kūrybai net ir nekuriančius. Tad šioje dalyje ieškosime įkvėpimo tarp kitų menininkų darbų ir bandysime kurti patys, pritaikydami biblioterapijos technikas.

2-oji dalis – Judesio dirbtuvės su kūno sąmoningumo mokytoju ir šokėju Linu Matuliu.

Ar žinai, kodėl susiraukšlėja Tavo delnų ir pėdų oda, ilgesnį laiką pabuvusi vandenyje?

Kad padėtų Tau prisisiurbti prie slidžių upelio akmenų kaip medvarlei, taip padidindama Tavo šansus sėkmingai medžioti, žvejoti ar tiesiog išgyventi.

Kai pagalvoji, kad Tavo kūnas iš tiesų yra grynas biotechnologijos šedevras, kurį evoliuciją kūrė ir tobulino ištisus 3.5 milijardų metų, natūralu, kad kyla klausimas: kiek dar paslapčių, keistenybių, mįslių yra užrakinta, užkoduota ir paslėpta tiesiog Tavo kūne? Ir kaip tas galimybes pasiekti ir aktyvuoti tam, kad gyventume kuo pilniau, laisviau, džiaugsmingiau?

Būtent šiuos klausimus ir tyrinėsime Judesio laisvės pagrindų dirbtuvėse.

udesio dirbtuves ves Linas Matulis – architektas, kūno sąmoningumo mokytojas ir šokėjas, tyrinėjantis kūną bei judesį jau beveik 20 metų.

Daugiau apie Liną ir jo patirtį skaityk: http://www.pavb.lt/.../judesio-dirbtuves-su-sokeju-linu.../

 

P.S. Gali būti ramus, Tau nereikės daryti nieko, ko nenori. Jokio „komforto zonos laužymo“, jokio „lipimo per save“ – tik pasiūlymai, pasufleravimai ir galimybės.

P.P.S. Jokia išankstinė šokio patirtis nėra reikalinga – pasiimk laisvai leidžiančius judėti rūbus, geriausią draugą ar draugą ir... tiesiog ateik.

Būtina išankstinė registracija:https://www.pavb.lt/.../registracija-i-rengini-kedes-i.../

_________________________
„K
ėdes į lauką“ – tradicija tapusi kūrybiškumo ir biblioterapijos vasaros stovykla, skirta 14–29 m. jaunimui. Net 12 dienų trunkantis užsiėmimų ciklas skatins pažinti meno terapiją, lavinti kūrybiškumą, susirasti draugų ir įgyti įgūdžių meninėse veiklose.

Visos veiklos yra nemokamos. Užkandžiais ir gėrimais pasirūpinkite patys.

Esant geram orui, veiklos vyks vidiniame bibliotekos kiemelyje.

Projektą organizuoja Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka.
Projekt
ą remia Panevėžio miesto savivaldybė.

Renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.