Panevėžio plėtros agentūra

Kauno diksilendo DixXband koncertas

Koncertai

Kauno diksilendas „DixXband“ kviečia išskirtinio skonio džiazo muzikos gurmanus į koncertą restorane Nendrė vėjyje.
DixXband savo muzikiniu ir improvizuotu pasirodymu nukels klausytojus į Naujojo Orleano, Čikagos gatves, iš kur ir kilo tradicinis džiazas, diksilendas, svingas bei jo atmainos. Programoje melodingi instrumentiniai ir vokaliniai kūriniai su vintažiniu džiazo prieskoniu. Kartu su diksilendo grupe, populiariausias to laikmečio džiazo dainas atliks elegantiškai melodingo balso vokalistė Vaiva Vensloviene. Labai lauksime visų koncerte! Su svinguojančiais linkėjimais - DixXband.
Vaiva Venslovienė (vokalas), Raimundas Arnašius (trimitas), Tomas Razmus (ten. / sopr. saksofonai), Remigijus Terminas (trombonas), Mantas Liutikas (klavišiniai), Mindaugas Paulikas (gitara), Simonas Remeika (tūba/bosinė gitara) ir Evaldas Andziulis (mušamieji) – džiaugiasi turėdami savo klausytojų ratą ir sako, jog pagrindinis jų tikslas – išlaikyti tradicinio džiazo stilių ir jį populiarinti.
Kauno diksilendas „DixXband“ yra laukiamas ir vertinamas ne tik Lietuvos, bet ir užsienio džiazo festivalių gerbėjų. Jų pasirodymų sąraše dešimtys džiazo festivalių ir publikos įvertinimai. Kauno filharmonijoje 2003-aisiais surengę pirmąjį pasirodymą, netrukus po jo Lietuvos radijuje ir televizijoje įrašė pirmąjį kompaktinį diską, pavadinimu „Teisingos muzikos dozė“. 2008 m. Birštone vykusiame džiazo festivalyje grupė gyvai įrašė ir antrą – „SingSwing“.
2007 m. vykusiame „Euro Jazz“ festivalyje-konkurse – Kauno diksilendas buvo apdovanotas „Gand Prix“ prizu už Europos Sąjungos himno atlikimą „New Orlean Jazz“ stiliumi, kuriam aranžuotę parašė Rimantas Giedraitis, bei pelnė publikos simpatijas.