Panevėžio plėtros agentūra

Jūratė Jukštienė „Ar tai ji?"

Parodos

LDS Panevėžio skyriaus galerijoje „Galerija XX“, balandžio 8 dieną, 17 valandą atidaroma Jūratės Jukštienės tapybos paroda „Ar tai ji?"

„Gyvename aktyvioje medijų suformuotų iliuzijų ir įvaizdžių aplinkoje, iš kurios akiračio ištrūkus, gamta atsiveria kaip fantastiškai kitas pasaulis. Tapymas pačia gamta – tai gamtos, žmogaus, kūrybos sintezė; tai naujos technologijos, kuri pavergia savo medžiagiškumu, sava esatimi, atradimo bei išplėtojimo laikas.
Gamta netikėčiausiai įsigeria į pasirinktą akvarelinį popierių. Įvyksta spalvos metafizika: gėlės pigmento atidavimo klausimas tampa svarbiausiu kūrybiniu elementu. Abstrakti kompozicija kuriama įtrinant į popierių gėlių žiedų, jų dulkių, stiebų, lapų esenciją, – taip perteikiant laikinumo ir trapumo būtį bei baigties neišvengiamybės dvelksmą. Tapant gėlėmis, netikėtumu glumina jų palikta žymė, stebina įspaudas, ore pakimba klausimas: „ar tai tikrai ji, ši gėlė?“.
Gėlės žydi trumpą laiką. Šiuose kūriniuose jos lieka žydėti...",-taip savo kūrybą pristato menininkė.

Jūratė Jukštienė, prieš metus baigusi tapybos magistro studjas Vilniaus dailės akademijoje, šiandien stebina originalia bei unikalia tapyba augalais. Gamta – pagrindinis ir svarbiausias elementas jos kūryboje, sugrąžinanti prie ištakų pasiūlo naują tapybos formą.