Panevėžio plėtros agentūra

Gastro naktys. Kvapų manifestas ir vynas

Kiti renginiai

Miglė Gruzdenė atskleidžia, jog kvapas bus toji paralelė, kurią vesime keliaudami nuo vieno kūrinio prie kito. Prie meno (gastronominių ir olfaktorinių) kūrinių priderinti gėrimai ves mus nuo Japonijos iki senojo žemyno - Prancūzijos. Aptarsime sąsajas. Skanausime vieną prestižiškiausių sakės daryklos "Katoukichibee Shouten" asortimento gėrimų - putojančią sakę ir aptarsime kuo pasižymi sakės bei meno kūriniai.

Jolanta Kanapeckienė, kviesdama netikėtai meno ir kvapų degustacijai, taria, jog mes kiekvienas piešiame savąjį piešinį, jo eskizą pradėdami pojūčiais, tęsdami vaizdiniais ir galiausiai suformuodami jungtimis mintyse… VIsą tai išreiškiame žodžiu arba judesiu! Degustuojame kvapą, skonį, kultūrą, meną, kiną, knygą… Šįkart - apie kvapą. Nes tai - stipri nenusakoma jungtis ir ji sieja visiškas priešybes. Kvapas - efemeriškas, tarsi laikas, ir nenuspėjamas, it Muziejaus kūriniai. Pajausime, kad kvapas mums gali atverti kultūros ir Muziejaus kūrinių akimirkos naujumą. Kvapo ir skonio apsuptyje išgyvensime vis kitokį atsinaujinimą ir įkvėpimą.

***
Mus jungia oras, o jame - kvapai. Pasitiksime jus “Stasys MUSEUM” erdvėse veikiančiame “Blue gastro” (vyno baras su virtuve), kur kvapas neturi sienų, ir gastro kultūros paletę pradėsime piešti tarsi sakurų kvapo spalvomis. Tyrinėsime meno kūrinius kitaip - prie jų bus priderinti kvapai. O ši kelionė pulsuos senojo žemyno elegancijos skonių apglėbtyje.

*
Vakaras: 35€
- Kvapų degustacija su Jolanta Kanapeckiene
- Meno kūrinių ir prie jų priderintų kvapų aptarimas
- priderintų dviejų gėrimų edukacija su Migle Gruzdene

*
2024-06-27 19:00
Bilietus galima įsigyti BLUE GASTRO bare
Vietų rezervacija: pasiulymai@vasaris.lt arba +370 648 36664

Arba pavedimu:
MB Migunda, LT647290000010467111