Panevėžio plėtros agentūra

Edukacija-ekskursija teatre vaikams su Karlsonu

Edukacija

Edukacija-ekskursija vaikams su Karlsonu

Veda – aktorius, Ovidijus Kazarinas.
Trukmė – 1 val.

Kviečiame 7-11 metų amžiaus vaikus atvykti į edukaciją-ekskursiją, kurios metu, turėsite galimybę teatrą „Menas“ ir jo erdves pažinti iš arčiau.
Edukaciją-ekskursiją ves personažas - Karlsonas, iš spektaklio „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“.
Pažintinis ugdymas - supažindinsime vaikus su teatro patalpomis: fojė, kavine, balkonu, scena, užkulisais, rekvizitine patalpa, rūbine, garso ir šviesų aparatine, išsiaiškinsime jų paskirtis ir funkcijas. Leisime vaikams saugiai patiems įjungti scenos prožektorius ir paleisti garso efektus. Apžiūrėsime spektakliuose naudojamus butaforinius daiktus, panagrinėsime jų sandarą. Supažindinsime vaikus su teatrinėmis profesijomis: aktoriaus, režisieriaus, scenos dailininko, kostiumų dailininko, garso ir šviesų operatorių, išsiaiškinsime jų tarpusavio ryšį. Apžvelgsime ir išanalizuosime spektaklių plakatus, jų estetinę pusę ir paskirtį. Bendraudami skatinsime vaikų smalsumą, raginsime klausinėti ir domėtis, stiprinsime saugumo ir pasitikėjimo jausmą būnant viešosiose įstaigose ir bendraujant su teatro profesijų žmonėmis. Supažindsime su elgesio taisyklėmis teatre.
Socialinis ir komunikacinis įgūdžių ugdymas - edukacijos metu vaikai, naudojant teatrinius kostiumus bei grimą, galės įsikūnyti į personažus ir pagal paruoštą scenarijų suvaidinti trumpą vaidinimą. Taip bus skatinamas vaikų kūrybiškumas, gebėjimas improvizuoti, bendrauti.
Meninių ir estetinių jausmų ugdymas - proga pamatyti teatrą ne iš žiūrovų salės, pajusti jo atmosferą, prisiliesti prie kūrybinės specifikos, susipažinti su jame dirbančiais žmonėmis, duos progą vaikams pajusti teatro stebuklą. Tuo pačiu vaikams bus ugdoma meilė grožiui, menui, literatūrai.

Bilietus platina: Tiketa.lt
https://tiketa.lt/.../panevezio_teatras_menas...

Kviečiame bilietus rezervuoti ir teatro kasoje tel. (8-45) 468935 arba el. paštu: teatras.menas@gmail.com
Kasos darbo laikas: 2 val. iki spektaklio pradžios.

Taip pat šią paslaugą galite užsisakyti per Kultūros pasą:
https://kulturospasas.emokykla.lt/renginiai/renginys/4965