Panevėžio plėtros agentūra

Atvelykio savaitgalis Bistrampolio dvare: A. Giniočio, A. Kaniavos ir G. Storpirščio koncertas

Koncertai

2023 m. balandžio 15 d. 18 val. Bistrampolio dvare, Panevėžio rajone, viename koncerte susitiks dainuojantys aktoriai – Gediminas Storpirštis, Andrius Kaniava ir Aidas Giniotis. Skirtingos atlikimo manieros, skirtingos išraiškos, skirtingos dainų temos, bet vienijanti meilė ir pagarba publikai, talentas ir skleidžiama energija. Įvairių kartų mėgstami dainų autoriai ir atlikėjai praėjus savaitei po Velykų surengs prasmingą, nostalgišką ir emocionaliai pakrautą pasirodymą.

Režisierius, aktorius, dainų kūrėjas, pedagogas Aidas Giniotis nuo vaikystės save laiko muzikos mylėtoju. Tačiau darbo pobūdis lėmė, kad dažniau darbo laiką ir dalį laisvalaikio tenka pašvęsti literatūrai. Pastatęs gausybę nepamirštamų spektaklių vaikams ir suaugusiems „Keistuolių teatre“, „Atvirame rate“, Valstybiniame Šiaulių dramos ir kituose Lietuvos teatruose pagrįstai laikomas commedia dell‘arte žinovu ir komiškųjų žanrų meistru. Bet muzika kūrėjo gyvenime įprastai ėjo greta teatro, tad ir jo muzikinėje veikloje netrūksta žaismingumo, ironijos, improvizacijos, o žiūrovai būna norom nenorom yra įtraukiami į pasirodymą.

Andrius Kaniava - jaunatviškumu ir energija spinduliuojantis aktorius, atlikėjas, dainų tekstų kūrėjas, kompozitorius ir režisierius, atpažįstamas ir mėgiamas dėl savo išskirtinės dainavimo manieros bei originalių dainų tekstų. Jo pasirodymai – tai tarsi vaizdingi pasakojimai, kurie niekados nepasikartoja, o klausytojų pamėgtos dainos kaskart prisistato naujame amplua – skambesio bei atlikimo. Tinka ir patinka tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Dainuojantis aktorius Gediminas Storpirštis jau ne vienerius metus klausytojus džiugina autorinėmis dainomis. Ne veltui šis aktorius, dainų autorius dažnai vadinamas bardų atgimimo tėvu. G. Storpirštis nuolat puoselėja dainuojamosios poezijos kultūrą. G. Storpirščio kūryboje bene labiausiai atsispindi šiuolaikinių Lietuvos poetų kūryba. Atlikėjas dainuoja Rimvydą Stankevičių, Sigitą Gedą, Justiną Marcinkevičių, Aidą Marčėną, Juozą Erlicką, Antaną A. Jonyną, Donaldą Kajoką. Kadangi dainuojamosios poezijos žanro pavadinimas kalba pats už save, jungdamas dainą ir poeziją, atlikėjas ir poetas yra surišti į vieną nedalomą meninį kūrinį. Bardas tik dar labiau priartina poeziją prie klausytojo, savaip „atrakindamas“ kiekvieną eilėraštį.

Koncerte laukiami visi teisingos muzikos mylėtojai!