Panevėžio plėtros agentūra

ATŠAUKTAS „Nakties karalienė ir šviesos karys“ Operos ir džiazo magija

Koncertai

ATŠAUKTAS DĖL LIGOS „Nakties karalienė ir šviesos karys“ Operos ir džiazo magija

 

Jausmų ir muzikos grožio pasiilgusios publikos laukia tikras siurprizas. Pirmą kartą Lietuvos scenoje savo kūrybinę energiją sujungs išskirtinio balso ir talento jaunosios kartos operos solistė Elena Sverdiolaitė ir žymus Lietuvos džiazo pianistas Artūras Anusauskas. Kerintis ir jausmingas vokalas, galingi ir jautrūs fortepijono pasažai, jaunatviškas veržlumas ir aistra, muzikinė branda ir patirtis, auksinė klasika ir svajingas džiazas kviečia mus į nepamirštamą muzikinę kelionę. Naujoji programa, kurioje skambės W. A. Mozarto, G. F. Händelio, G. Verdi, G. Puccini, O. Nicolai operų arijos, Felikso Bajoro dainos, Artūro Anusausko solinės improvizacijos, šiuo didelių išbandymų laikotarpiu dvasiškai sustiprins, įkvėps gyvenimo džiaugsmo ir suteiks daug pozityvių emocijų, kurių mums visiems taip stinga. Ir be jokios abejonės galėsime mėgautis nuostabia muzikos magija, stebėti ir klausytis kaip elegantiškai, netikėtai ir gaiviai skamba klasikinės arijos ir džiazo derinys. Puikių muzikantų duetas ruošiasi su dideliu užsidegimu ir laukia jaudinančių susitikimų su Panevėžio ir Vilniaus publika.

 

Dainininkė Elena Sverdiolaitė specialiai šiems pasirodymams atvyks iš Austrijos, kur šiuo metu gyvena ir plėtoja savo artistinę karjerą. Būdama neeilinio talento, apdovanota ypatingai plačiu balso diapazonu ir tolygiu garso stiprumu net aukščiausiuose registruose, Elena savo dainavimu siekia belcanto aukso amžiui būdingos garso kokybės. Gyvendama ir tobulindamasi Vienoje, ji įgijo puikią dainavimo techniką, įvaldė įvairius dainavimo stilius ir praturtino dainininkės muzikinę patirtį. Tai leidžia solistei atlikti pačius sudėtingiausius ir publikos geidžiamus kūrinius. Ji imasi sudėtingų koloratūrinio soprano partijų, tokių kaip Nakties karalienė (W.A Mozarto „Užburtoji fleita“), Konstanca (W.A.Mozarto „Pagrobimas iš Seralio“), Rodelinda (G.F.Hẩndelio „Rodelinda“), Violeta (G.Verdi „Traviata“). Elenos repertuare jau yra Donna Anna W. A. Mozarto „Don Žuane“, Musetta G. Puccini „Bohemoje“, Pamina W. A. Mozarto „Užburtojoje fleitoje“, Najade R. Strausso „Ariadnėje Naxose“, Meleagro C. W. Glửcko „La Coronoje“ ir kiti.

Elena Sverdiolaitė gimė žinomų muzikų Dainiaus ir Dalios Sverdiolų šeimoje ir nuo pat vaikystės mokėsi muzikos ir dainavimo Vilniaus „Liepaičių“ chorinio dainavimo mokykloje. Vėliau įgijo bakalauro laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir išvyko į Austriją, kur tęsia Magistro studijas Vienos muzikos ir atlikimo menų universitete, žymių pedagogų Christopho U. Meier ir Michaelio Sturmingerio operos klasėje.

2022 m. Elena tapo Anny-Felbermayer ir austrų draugijos „Amicitia“ stipendininke. 2022-ųjų gegužę ji pasirodys Šionbruno pilies teatre, Rodelindos vaidmenyje to paties pavadinimo G. F. Händelio operoje. 2022-ųjų rugpjūtį bus puiki proga dainininkę išgirsti Lietuvoje, kur ji pasirodys su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru Laurettos vaidmenyje G. Puccini operoje „Gianni Schicchi“. Iškart po šių pasirodymų Elenos laukia „Teatro Barocco“ premjera Austrijoje, kur ji atliks Didonės vaidmenį I. Holzbauerio operoje „Didonės mirtis“.

Žymus džiazo pianistas ir virtuozas, LMTA džiazo katedros profesorius Artūras Anusauskas neabejotinai yra vienas ryškiausių Lietuvos džiazo solistų, įvairios sudėties ansamblių lyderis ir kompozitorius, jaunųjų talentų atradėjas. Atlikdamas klasikinio džiazo kompozicijas fortepijonui, pianistas meistriškai išlaisvina meninę vaizduotę: jo improvizacijos pasižymi emocingais pasažais, skambesio estetika ir virtuoziškumu. Kaip kompozitorius, kūrinių aranžuotojas solistas bei ansamblių narys dalyvavo Tarptautiniuose džiazo festivalių Bukarešte, Birštone, Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Liuksemburge, Montreux, Kijeve ir kt. Pianistas yra surengęs daugybę solinių fortepijono muzikos koncertų Stokholme, Rovigo, Briuselyje, Gdanske, Erfurte, Varšuvoje, Helsinkyje, Kopenhagoje, Osle, Pekine, Čikagoje, Milane, Foggia, Liuksemburge, Tel Avive ir kituose pasaulio miestuose. Koncertavo su žymiais užsienio atlikėjais, tokiais kaip Steve Houghton (JAV), Jimmi Roger Pedersen (Danija), Jeff Cascaro (Vokietija), Anne Kierulf (Danija), Marco Tamburini (Italija), Rusty Jones (JAV), Mauro Campobasso, Daniele Scannapieco, Gaetano Partipilo (Italija). Atlikėjo diskografijoje net 30 įrašytų CD plokštelių.

Visų atvykusių į išskirtinį vakarą laukia nuostabi muzikinė patirtis ir nepamirštama šventė sielai!

Bulietus platina teatro kasa ir bilietai.lt