Panevėžio plėtros agentūra

ARTI su Kotryna Siaurusaityte

Susitikimas

Kviečiame jau į antrąjį „Arti“ susitikimą Juozo Miltinio dramos teatro fojė. Šįkart teatro meno vadovas Aleksandras Špilevojus kalbins artėjančios premjeros – spektaklio vaikams „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“ režisierę Kotryną Siaurusaitytę.

Kotryna Siaurusaitytė – jaunosios kartos teatro režisierė, 2019 m. baigusi studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (kurso vadovas – Eimuntas Nekrošius). Kotrynos režisūriniai darbai buvo pristatyti valstybiniuose Lietuvos teatruose: „Buvo tylu. Trumpa impresija apie kūrybą ir griovimą“ (2018 m. Valstybinis Šiaulių dramos teatras), „Pašnekesiai mėnesėtą naktį“ (2019 m. Juozo Miltinio dramos teatras), „Mažasis princas“ (2019 m. Juozo Miltinio dramos teatras), „Apsiaustas“ (2021 m. Juozo Miltinio dramos teatras). Taip pat, režisierė yra viena iš bendraautorių, sukūrusių tarpdisciplininio meno instaliacijas – „Sąstingis“ ir „Labirintas“ (2022 m. Juozo Miltinio dramos teatras). Šiuo metu K. Siaurusaitytė su komanda intensyviai ruošiasi naujausiai premjerai Juozo Miltinio dramos teatro Didžiojoje scenoje – spektakliui vaikams „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“.

„Arti“ – tai susitikimai su menininkais, kuriančiais Panevėžyje. Režisieriai, dailininkai, kompozitoriai, choreografai, aktoriai ir kiti menininkai, nuolat atvykstantys kūrybai mūsų teatre, ne tik išleidžia čia premjeras, bet ir įkvepia mūsų kolektyvą, padeda mums augti, įgyti naujų žinių ir įgūdžių, plėsti savo pasaulėvaizdį.

Atėjo metas pripažinti, jog nėra sąžininga mėgautis tuo užsidarius repeticijų salėje. Todėl kviesime jus atviriems susitikimams su išskirtiniais menininkais, kurie bent kelis mėnesius būna taip ARTI mūsų.

Susipažinti su Kotryna iš ARTI galėsite lapkričio 3 d. 18 val. Juozo Miltinio dramos teatro fojė.

Renginys NEMOKAMAS.