Panevėžio plėtros agentūra

16-asis prancūzų kino festivalis VASAROS EKRANAI‘2021 PROGRAMA Rugsėjo 10 - 19 d.

Filmai

16-asis prancūzų kino festivalis VASAROS EKRANAI‘2021 / Rugsėjo 10 d. – 12 d. ir rugsėjo 17 – 19 d. Visi kino seansai vyks didžiojoje salėje. Kino centras „Garsas", Klaipėdos g. 146, Panevėžys.

„Vasaros ekranai“: prancūziško kino gūsis

   Įsimintiniausi prancūziško kino festivalio „Žiemos ekranai 2021“ filmai šią vasarą sugrįžta į kino sales ir ištikimiausius prancūziško kino gurmanus kviečia į pasimatymą „Vasaros ekranuose“. Čia prancūziško autorinio kino mėgėjų laukia gyvybės, netikėtumų, iššūkių, meilės ir bendrumo akimirkų kupini pastarųjų metų jaunųjų Prancūzijos kino kūrėjų filmai.
   Festivalis „Vasaros ekranai“ įvyks net šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevežyje ir Šiauliuose. Tai nauja Prancūzų instituto iniciatyva, gimusi iš noro žiemą dėl šalį kausčiusios pandemijos namų kino platformose rodytus filmus sugrąžinti į didžiuosius kino ekranus. 

„Žiemos ekranai“ – tai nuo 2004 m. Prancūzų instituto Lietuvoje rengiamas prancūziško kino festivalis, kasmet vykstantis net keliolikoje Lietuvos miestų. Festivalio siekis pristatyti naujausias autorinio prancūziško kino tendencijas ir supažindinti žiūrovus su kino istorijoje svarbiais prancūziško kino pavyzdžiais. Todėl festivalį įprastai sudaro pagrindinė, naujausiems kino filmams skirta programa, retrospektyva ir animacinė programa mažiesiems.


Renginio organizatorius: Prancūzų institutas Lietuvoje

Rentginio partneriai: kino teatrai „Skalvija“, „Pasaka“, „Romuva“, „ArleKinas“, „Spindulys“ ir „Garsas“, Šiaulių dailės galerija

PROGRAMA 

Rugsėjo 10 d. 19:15 val. PAPRASTA AISTRA / Passion Simple

Tai pasakojimas apie paprastą aistrą, universiteto dėstytojos Helenos išgyvenamą ypatingai stiprią trauką Aleksandrui, jaunam ir paslaptingam Rusijos diplomatui.
Prancūzija, Belgija, romantinis, drama, 2020, 1:39, N-18. Režisierius: Danielle Arbid

 

Rugsėjo 11 d. 19:30 val. TEDIS / Teddy

Žanrinio kino kodus ir juodo humoro elementus puikiai perpratę dvyniai režisieriai kuria unikalaus braižo autorinį kiną, kurio centre – paslaptingos kūno transformacijos, bauginančiai įtaigiai įgyvendintos jauno, bet tarptautinio pripažinimo jau sulaukusio aktoriaus Antony Bajon.
Prancūzija, drama, mistinis, 1:28, 2020, N-16. Režisieriai: Ludovic ir Zoran Boukherma

 

Rugsėjo 12 d. 16:00 val. NYKSTANČIOS ŽUVYS / Poissonsexe

Užterštuose vandenynuose nebesiveisia žuvys ir visa ekosistema balansuoja ties išnykimo riba. Vienišiaus biologo Danieliaus misija – atkurti žuvų instinktą neršti. Mokslininkas ir pats svajoja apie tėvystę, tačiau statistika rodo, kad miestelyje yra tik 3 moterys.
Prancūzija, Belgija, romantinis, komedija, 2019, 1:28, N-13. Režisierius: Olivier Babinet

 

Rugsėjo 17 d. 17:30 val. MOKYKLINIS GYVENIMAS / La Vie Scolaire

Samia pradeda dirbti mokykloje Paryžiaus priemiestyje. Mokiniai čia dažnai įsiveliantys į nemalonumus. Tačiau Samia nusiteikusi pokyčiams. Ji supranta, kad mokykloje yra ir labai gabių vaikų, kuriems tereikia parodyti kryptį.
Prancūzija, komedija, drama, 2019, 1:51, N-13. Režisieriai: Grand Corps Malade, Mehdi Idir

 

Rugsėjo 18 d. 16:00 val. TRYS DIENOS IR VIENAS GYVENIMAS / Trois Jours et Une Vie

1999-ieji, miestelį kalnuotame Belgijos Ardėnų regione sukrečia paslaptingas berniuko dingimas. Prasideda skrupulingos įtariamųjų paieškos, metantis šešėlį ant kelių vietinių gyventojų.
Prancūzija, kriminalinis, drama, trileris, 2019, 2:00, N-13. Režisierius: Nicolas Boukhrief

 

Rugsėjo 19 d. 16:00 val. ŽEMĖS VARDAN / Au Nom de la Terre

Pjeras grįžta į gimtąją Prancūziją iš JAV tam, kad perimtų šeimos ūkį. Mėgindamas išsaugoti ūkį, Pjeras, rizikuodamas viskuo ką turi, išbando inovatyvius ūkininkavimo sprendimus. Tačiau didelė rizika žengia koja kojon su klaidomis ir pasekmėmis...
Prancūzija, Belgija, drama, 2019, 1:43, N-13. Režisierius: Edouard Bergeon

 

Originalo kalba – prancūzų, subtitrai: lietuvių kalba
Platintojas – Prancūzų institutas Lietuvoje


Bilieto kaina – 4,00 Eur.
Moksleiviams, studentams, senjorams, neįgaliesiems – 3,00 Eur
Su nuolaidų kortele „Ištikimieji“ – 3,50 Eur
Abonementai: į 4-6 filmus –10 Eur