Panevėžio plėtros agentūra

Perkeltas iš gruodžio 11 d. į sausio 15 d. Įsigyti bilietai galios. Populiariosios klasikos koncertas IŠ ARTI…

Koncertai

„IŠ ARTI…“ KONCERTE PIRMĄ KARTĄ SU PANEVĖŽIO MUZIKINIO TEATRO ORKESTRU PASIRODYS OPEROS SOLISTĖ VIKTORIJA MIŠKŪNAITĖ

2022 m. sausio 15 d. Panevėžio muzikinis teatras kviečia į populiariosios klasikos koncertą IŠ ARTI…, kuriame solistai Viktorija Miškūnaitė (sopranas), Ramūnas Urbietis (baritonas), Justinas Mačys (fleita) su teatro simfoniniu orkestru atliks publikai gerai pažįstamus kūrinius iš operos ir operetės aukso fondo. Skambės lyriškoji Lauretos arija iš G. Pučinio operos „Džanis Skikis“, Džuditos arija iš Franco Leharo operetės „Džiudita“, nuotaikinga Bonio dainelė iš operetės „Čardašo karalienė“ bei kt. Panevėžio muzikinio teatro orkestrui diriguos Vidmantas Kapučinskas ir Justinas Mačys.

„Teatro orkestras yra nuolatinis tiek jaunų, kylančių operos solistų, tiek patyrusių atlikėjų scenos partneris. Šis vakaras mums, o tikiuosi ir Panevėžio publikai, bus ypatingas tuo, kad vakarą papuoš pirmą kartą su mūsų orkestru dainuosianti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro soliste, Auksinio kryžiaus laureatė Viktorija Miškūnaitė” – kalbėjo V. Kapučinskas.

Koncerte ne tik dirigento, bet ir fleitininko amplua pasirodysiantis Justinas Mačys yra vienas stipriausių šalies fleitininkų, nuolat rengiantis solidžias koncertines programas, garsėjantis intensyvia kūrybine ir pedagogine veikla. Vos prieš keletą dienų solinę kompaktinę plokštelę pristatęs atlikėjas koncerte su simfoniniu orkestru atliks prancūzų kompozitoriaus B. Godard Valsą iš Trijų dalių siuitos, op. 116. Scenoje matysime ir baritoną R. Urbietį – Kauno valstybinio ir Panevėžio muzikinio teatrų solistą, per trumpą laiką sukūrusį beveik pusšimtį vaidmenų miuzikluose, operetėse ir operose.

Tradiciją pasirodyti su ryškiais jaunaisiais operos solistais Panevėžio muzikinis teatras tęs ir Naujųjų metų išvakarėse. Panevėžio miesto gyventojai ir svečiai kviečiami į šventišką ir nuotaikingą Naujųjų metų koncertą, kuriame dainuos Edgaras Davidovčius ir Aistė Pilibavičūtė.

Koncertas IŠ ARTI… Panevėžio muzikiniame teatre rengiamas 2022 m sausio 15 d.

Pradžia 18 val.