Panevėžio plėtros agentūra

Konferencija „80+“

Konferencijos

Rugsėjo 16 ir 17 d. Juozo Miltinio dramos teatras kviečia į renginį „80+“, skirtą šio teatro 80-mečiui. Nors 80 metų teatrui sukako pernai, dėl pandemijos nepavyko deramai paminėti šios reikšmingos sukakties. „80+“ – tai konferencija ir kultūros renginys, sujungsiantis mokslinius tyrimus ir gyvąją teatro istoriją. Konferencijoje pranešimus skaitys teatrologai ir Juozo Miltinio palikimo tyrinėtojai, prisiminimais dalinsis su šiuo režisieriumi dirbę ir apie jį tik girdėję aktoriai. Žiūrovai bus kviečiami į dokumentinio filmo apie Juozą Miltinį peržiūrą. Be to, su JMDT bendradarbiaujantis Juozo Miltinio palikimo studijų centras pakvies apsilankyti Maestro bute ir apžiūrėti išskirtinį režisieriaus Juozo Miltinio fondą, kuris yra pripažintas nacionalinės reikšmės kolekcija ir įtrauktas į UNESCO programos „Pasaulio atmintis“ Lietuvos nacionalinį registrą. Rugsėjo 17 d. renginį pabaigs režisieriaus Aleksandro Špilevojaus spektaklis „Irano konferencija“, kuriame, be kita ko, talentingojo Albino Kėlerio sukurtame personaže nesunkiai galima atpažinti patį Juozą Miltinį.

Kodėl renginys vadinasi „80+“? Nes Juozo Miltinio dramos teatrui jau daugiau kaip 80 metų, be to, teatre dirba maždaug tiek žmonių. Šiuo žaismingu pavadinimu norėjome akcentuoti, kad orientuojamės ne tik į akademinę bendruomenę, bet į visus panevėžiečius ir mieto svečius, kuriems įdomi miesto legendą kūrusio teatro istorija.

 

Renginys nemokamas. Dalyviams BŪTINA REGISTRACIJA: https://forms.gle/EEKkrsnhDj5aNDF36

 

Renginio programa jau netrukus.

Dėmesio! Įėjimas į renginį tik su Galimybių pasu. Renginyje rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugines veido kaukes.

Renginį finansuoja Panevėžio miesto savivaldybė.