Panevėžio plėtros agentūra

Susitikimas su fotomenininku Algimantu Aleksandravičiumi „Fotografija, pakvietusi Žodį“

Susitikimas

Bibliotekos konferencijų salėje kviečiame į susitikimą su Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu, geriausiu Lietuvos portretistu tituluojamu Algimantu Aleksandravičiumi. Renginyje „Fotografija, pakvietusi Žodį“ fotomenininkas prisistatys naujame amplua, pateikdamas savo tekstus, o kartu supažindins su savo darbų lobynu – ir naujausiomis, ir brandžiausiomis ankstesnio meto fotografijomis.

A. Aleksandravičius pribloškia savo kūrybos gausa ir verte. Visi, kurie bent kiek domisi fotografija, žino šio iškilaus menininko fotokūrinius, tačiau jis pirmąkart skaitys savo eseistikos ir poezijos tekstus, kurie netęsia fotografijų erdvės, o gyvena atskirai kaip savarankiška kūrybos forma.

„Šiame menininke visada budi žodžio šauksmas. Nes tiek fotografijos, tiek žodžio prigimtinis vardiklis – bendras. Tai kyla iš geismo pamatyti ir atsiverti. Menininko nuostaba virsta vaizdu ir žodžiu“, – sako bibliotekos renginių organizatorė, poetė Elvyra Pažemeckaitė.

„Niekas nuo manęs nepriklauso“, – teigia A. Aleksandravičius. Pasak Elvyros, regis Dievas švysteli paprastą plunksną, o jis ją paverčia auksine. Tai jau niekam nematomas darbas – tiek kartų permąstant vaizdą ir žodį. Tai vis galvojimai apie Dievo tvarinius –žmogų, gamtą ir apie privalomą tarnystę jiems. Todėl kiekviena Algimanto fotografija sustabdo, kaip ir kiekviena jo teksto eilutė nebeduoda ramybės…Tai tikriausiai ir yra Meno misija.

Išsamesnė informacija: https://www.pavb.lt/.../susitikimas-su-fotomenininku.../

-------
Stanislovo Žvirgždo fotografija