Panevėžio plėtros agentūra

Kinas po atviru dangumi / Filmas „TRYS MILIJONAI EURŲ"

Filmai

Birželio 11 d. 22:00 val. kinas po atviru dangumi Panevėžio miesto laisvės aikštėje. Filmas „Trys milijonai eurų“. Kino seansas nemokamas.

Kino centro „Garsas“ projekto „Nacionalinis kinas“ dalis – „Kinas po atviru dangumi 2021“ šią vasarą grįžta į atsinaujinusią Panevėžio Laisvės aikštę, pristatydamas 13-ka išskirtinių kino seansų, kviesiančių žvaigždėtus vasaros vakarus praleisti su pastarąjį dešimtmetį sukurtais geriausiais lietuvių kūrėjų darbais. Filmų programa sudaryta lietuviškų kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ 2011-2020 metų nominuotais ir apdovanotais lietuvių kino kūrėjų filmais, sulaukusiais didžiausio susidomėjimo Lietuvoje ir įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose.

Kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ 2018 metais laimėjęs Geriausio aktoriaus apdovanojimą (G. Savickas):

TRYS MILIJONAI EURŲ

Lietuva, komedija, 2017, 1:30, N-13

Režisierius: Tadas Vidmantas

Vaidina: Giedrius Savickas, Inga Jankauskaite, Jokubas Bareikis, Marius Repšys

Originalo kalba: lietuvių

Ar gali pinigai susukti protą, kai jo tiek mažai? Sugyventiniai Julius ir Živilė savo kailiu patyrė, jog į duris gali pasibelsti didžiulė sėkmė, kuomet dar vakar į jas beldėsi anstoliai. Trys milijonai eurų - tai loterijos laimėjimas, patikrinsiantis ne tik VMI operatyvumą, bet ir tikros, lietuviškos meilės tvirtybę. Ar pavyks sugyventiniams grąžinti skolas ir neprisidaryti naujų? Draugai dėl pinigų tampa priešais, o priešai - draugais. Juliui teks juos atsirinkti, tuo pačiu nepamirštant moters, su kuria dar ką tik maudėsi skurde, o ne turtuose. Ką darytum tu, jei laimėtum daugiau eurų, nei dar likę neemigravusių lietuvių? Kurias svajones pradėtum pildyti pirmiausiai? 

*Atsižvelgiant į pandemiją šalyje, gyventojams primename, kad renginiuose privaloma laikytis nustatytų karantino reikalavimų – išlaikyti saugų 2 metrų atstumą, dėvėti veido apsaugos priemones, turint viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.) į renginį nevykti.

Organizatorius: kino centras „Garsas"

Projektą „Nacionalinis kinas" iš dalies finansuoja: Panevėžio miesto savivaldybė ir Lietuvos kino centras.